Home for Family & Friend (Part I)

Long time not blogging, very busy lately. 😥 Make some time to write so memory won’t vanish. Checked my photo in my photo library in my PC and I found these photo and I wanna write down about the stories.

I can’t remember the date 😦 , But it’s around September 2013 if I’m not wrong. I went to Medan for my best friend’s wedding reception. Her name is Rosabella, she is my high school friend at Sutomo 1 Medan. We’re in one gank and she is very kind, warm, love green color and has ‘Sister’ appearance and attitude, so I call her ‘Cie’ means sister. She doesn’t mind about it. I’m so happy she’s married.

One more main purpose to go back home is meet my family and my NEW Family Member, My Nephew, Owen Dharma Kho who was born at April 9th 2013. I only saw my cute nephew through the phone. Never met him. Now I can’t wait to see him in person.

639 WELCOME TO KUALANAMU

This time is very excited, It is also the first time I landed at the Newest Airport in Medan (not actually in the town, kinda outside), KUALANAMU. The airport is nice! Much much better than the old one, Polonia. New airport makes me feel like a tourist. My brother, Ben (Father of Owen), picked me up. I met my mother and sisters and hahaha my cute little nephew, Owen with her mother, Dewi (sister in law). Owen CUTE!!! His face looks like his father.

We went straight from Kualanamu to the city and we’re going home. Taking rest. Owen is taking a bath, He looks happy and fresh! Love that smooth soft skin like a bun. Hugs!

640 BABY OWEN

I tried to hug my nephew, so hard to find a good position for the baby and for myself, not professional.. compare to my mother. I love my nephew so much.

641 GRANDMA & UNCLE

We will go out to have lunch and shopping. My mother planned to buy Baby Cart/Stroller for Owen so it’s more convenient to take Owen along. When we reached at the store, we have a hard time to choose the Baby Cart/Stroller based on the function, color and design. Probably we’re spend about 45 minutes to decide which one is the best for Owen. Owen also help us to choose the stroller by put him inside the stroller and look which one is more comfort for him. Finally, We chose the red and black stroller which more functional than others.

642 BABY THRONE

After that we’re having lunch at my favorite food restaurant – GEDHE. It serves Rice with pork. I mentioned it before at my blogs before. It’s the best! so Yummy! My brother and Dewi first time came here. He underestimate with the appearance of the restaurant. But when he ate the pork, he silenced and nod firmly. Yes, this is delicious. :p , Well now I’m hungry..

643 LUNCH

We’re full, now it’s time for shopping. We went to Berastagi Fruit Store. Just ordinary shopping routine but happy to walk along with Owen. Love to see his smile, so innocent like an angel.

645 BABY GOES TO SHOPPING

SO CUTE~

644 CUTE BABY

Family gathering dinner, I miss this moment so much. We have a nice dinner at MARCO Sea Food – Cemara Asri. Great Family with Great Foods. Love this moment. It’s been a long time, whole family eat at one table, I wish my father still alive. I salute Dewi (and all mother in the World) to take care of their baby. She hardly to eat because taking care of Owen. Sometime he cried for no reason, and Dewi has a special magic to calm him down. I believed every mother has that kind of magic with her son and daughter. She can eat after Ben replace her. Beautiful scene, Father, Mother, Son = Family.

646 MARCO

So many delicious foods, yummy! Better if we eat with family.

647 MARCO FOOD 648 OWEN & MAMA

(Continue to Part II)

Home – July 2012 (Part I)

I’m going Home again.. The main purpose is attending Benny, my little brother’s Wedding with his wife, Dewi. I’m the big bro, have to come and congratulate them. Wedding date is July 12th, 2012 and the Wedding reception is July 14th, 2012. I’m so happy.

July 9th, 2012 – Monday

Just a short day, off from the office then take the flight at 5.50 PM with Citilink. Arrive to Medan, then picked up by my Mom and Min, my 2nd sister. Then we have a dinner at Asia Megamas (I’ve been here before and write it in my previous blog). Order some my favorite foods, such as Green Chilly Fried Pork and Grilled Stingray fish. Delicious!

 

July 10th, 2012 – Tuesday

Early morning go to the wet market with Mom and Wie (my big sister). I’ve read a blog with wet market photo, they seem great so I try to capture some photo too. My mom bought some pork, vegetables and eggs for dinner.

We have breakfast at Mie Pangsit A KHUN, It’s delicious.. I love it! There’s a lot of things to do for the wedding preparation. We went to SELECTA to register and reconfirm for the wedding reception hall and party, then go to SPOSA for my Mom, Wie and Min’s night gown fitting. The night gown is finally done and they seem nice. After that we’re going home with my aunties. On the journey, we’re having Satay for dinner.

 

July 11th, 2012 – Wednesday

Wake up and having breakfast. My mom seems busy preparing the food for family gathering tonight. I found out that my formal shirt is too dark and my mom asked me to buy the new one with brighter color. Benny also asked me to design Carwash voucher for the lucky prizes at the wedding reception. It’s all done. Just for ya, brother!

I always love the family gathering dinner. Delicious foods, chattering and laughters. Thank you Mom, for the spicy beef. (drool….!)

(Continue to Part II)

 

 

 

Home (August-September 2011)

Libur !! 

Pada akhir bulan Agistus 2011 dalam menyambut hari raya Idul Fitri, Kantor saya libur (tetapi sedikit dan nanggung karena harus bekerja pada hari Sabtu depan) kurang lebih selama 1 minggu. Saya akan mudik ke kampung halaman saya, Medan – Kisaran. Permintaan cuti dan pembelian tiket sudah diajukan sebulan sebelumnya. Harga tiket Rp. 1.960.000,- untuk tiket pulang-pergi Jakarta-Medan dan dengar-dengar jika belinya pas bulan Agustus, harga tiketnya ± Rp. 3.000.000,- (OMG!).

Saya pulang pada hari Sabtu tanggal 27 Agustus 2011 jam 16.20 WIB. Sesampai di Medan, dijemput oleh cici dan adik (Wie, Min & Ben), lalu diajak makan enak di TABERU SEAFOOD di komplek perumahan Cemara Asri bersama saudara sepupu. Pesanannya banyak dan lumayan murah. Sambil makan sambil foto-foto sambil bercanda.

Besokannya, niat makan Dim Sum pagi-pagi di BABURA (Sebenarnya namanya DIM SUM AYONG). Jika masih pagi katanya tidak terlalu ramai dan masih lengkap. Walaupun sempat tersesat sebentar, tetap selalu menyenangkan jika makan di BABURA. Setibanya disana, SUDAH RAMAI SEKALI!! BABURA emang terkenal sejak saya masih di bangku SMA, sekarang makin besar lagi sampai rumah-rumah disekitarnya, dibeli olehnya. Kami duduk di rumah bagian belakang. Kami memesan sejumlah jenis Dim Sum yang berbeda-beda. ENAK SEKALI !! BABURA lengkap, porsi gede dan harga juga bersahabat, harus cobain Bubur  Ayam, Sayap Ayam (liat wajah konyol adikku.. haha), Ayam Saos Merah (?) nya.. (Aduh saya ngiler…), Jus Sayur (Sawi+Kiamboy) nya juga enak dan segar. Kami makan terus selama satu setengah jam baru kenyang dan puas.. so happy to eat delicious foods..

Perut kenyang, lalu kami pergi ke Super (Hyper) Market BRASTAGI untuk jalan-jalan shopping. Kalo kami ber 4 saudara dah jalan  bareng pasti ada aja hal-hal konyol yang dilakukan. Ga lama berbelanja ria, lalu siap-siap berangkat menuju kampung halaman Kisaran.

Pulang di rumah, kegiatan utamanya adalah sembahyang 3 tahun meninggalnya Papa (time goes by.. so fast..). Lalu sibuk menyiapkan desain materi untuk usaha carwash adik saya, SHANGRI-LA CARWASH yang akan segera di buka bulan September 2011. Keseharian menjaga toko kolam renang sambil menemani nenek menonton sinetron Tiongkok, Thailand, India, Reality Shows (cari jodoh dan arena kompetisi) dan makan masakan enak buatan mama. Seperti biasa jika sudah ketemu orang tua pasti akan dibanjiri pertanyaan & nasehat-nasehat :p , saya berharap semuanya akan menjadi lebih baik. Saya paling suka jika sudah berkumpul maka akan melakukan hal-hal konyol bersama cici dan adik saya. Ikan Arwana peliharaan juga jadi ‘korban’.

Seminggu berlalu, saya akan kembali lagi ke Jakarta. Mama dan cici akan mengantarkan saya. Waktu masih banyak jadi masih sempat jalan-jalan santai di MEDAN FAIR. Beristirahat di KOK TONG KOPI TIAM, minum kopi dan menyantap makanan kecil. Saya mendapat Ang Pao Ulang Tahun dari Mama.. hehe.. (Thank you Mom..). Semoga bisa memberi keberuntungan bagi saya dan keluarga.

Medan adalah surga makanan, mau tahu apa aja yang saya cicip, makan dan minum? (NGILER ALERT!)

(Kiri > Kanan, Atas > Bawah) (Sayang hanya sebagian saja yang difoto..)

  1. Jus Terong Belanda + Markisa (Jeruk),
  2. Sambal Belacan+Kecap,
  3.  Ikan Pari Panggang,
  4. Tahu Goreng Asin (Cabe),
  5. Kerang Kepa Belacan,
  6. Ayam Goreng,
  7. Kangkung Belacan,
  8. Kepiting Kulit Lunak Lada Hitam (ENAK!),
  9. Ayam Cemara (ENAK!), 
  10. Nasi Campur Gedeh (THE BEST NASI CAMPUR I EVER EAT IN MY LIFE !!), 
  11. Siomay Crab Stick,
  12. Ayam Saus Merah (ENAK!),
  13. Egg Tart,
  14. Sayap Ayam (ENAK!),
  15. Ikan Salju Homemade by Mom (ENAK!),
  16. U Yen KOK TONG,
  17. Pisang Goreng KOK TONG,
  18. Soda Badak Root Beer,
  19. Mie Pangsit A Khun

Seminggu di Medan, tidak merawat diri, jadi saya berkumis berjenggot dan menjadi seperti acek-acek medan.. so old, so jelek :p HAHAHA..